Over onze club

TC de Blaak is een tennisvereniging die al meer dan 30 jaar bestaat.

We zijn een vereniging voor zowel recreanten als voor spelers, die willen deelnemen aan de KNLTB-competities en open toernooien. Ook de jeugdleden kunnen deelnemen aan de KNLTB-competities  en binnen de club worden voor de junioren allerlei activiteiten georganiseerd.

Leden

De vereniging telt zo'n kleine 400 leden, 300 senioren en 100 junioren, die tennissen op alle niveaus. Momenteel is niveau 4 het hoogste niveau. De meeste van onze leden zijn overigens van niveau 7 en 8, daarmee aangevend dat ook minder goede tennissers zich bij de vereniging goed thuis voelen.

Tennislessen

Om je tennisniveau te kunnen verbeteren, worden er  gedurende de zomer- en wintermaanden tennislessen gegeven. Zowel junioren als senioren kunnen deze training individueel of in groepsverband volgen.

Activiteiten

Instuifmiddagen en -avonden voor senioren. Ongeacht het niveau kun je zonder afspraak tennissen. Ieder half uur worden de pasjes van de aanwezigen gehusseld en wordt er in groepjes van 4 een half uur gespeeld. De instuif is voor nieuwe leden dé aangewezen activiteit om andere leden te leren kennen.

Interne competities, zoals heren dubbel, dames dubbel, mixed poule en 55+. Gedurende de wintermaanden loopt de dames dubbel door en kun je deelnemen aan  een dames single competitie. Er wordt ook een mixed masters competitie gespeeld op een vijftal zondagen in het winterseizoen;

De al eerder genoemde KNLTB-competitie, die gespeeld wordt in april en mei en najaar;

Clubkampioenschappen voor zowel junioren als senioren;

Het Open Toernooi. Dit wordt meestal in juli gehouden en is de topactiviteit van de vereniging. 
Meer informatie over het Open Toernooi kunt u hier vinden; 

Diverse eendags-toernooien voor senioren en junioren, zoals het seizoenwisselingstoernooi tussen het winter- en zomerseizoen.

Commissies

Door inzet van commissies worden deze activiteiten mogelijk gemaakt. Deelname aan een commissie is niet verplicht, maar wordt uiteraard wel op prijs gesteld.

Paviljoen

Om vóór of na een potje tennis wat te drinken, kun je terecht in ons paviljoen. De bar wordt bemand door eigen leden. Volgens ons lidmaatschapsreglement is elk lid verplicht om twee bardiensten per jaar te draaien. Meer informatie vind je op https://www.tcdeblaak.nl/bardiensten-reglement

Handout nieuwe leden.docx

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

-

Adres

Ekkersrijt 45
5032 WN Tilburg

KVK-nummer

40259281